Studentul – individ al unei specii al carui destin pare sa fie greu incercat de evenimente de diferite intensitati, petreceri nebune sau plictisitoare, iubiri efemere si indoieli nemuritoare, betii crunte rezultate cu blankuri de memorie, absentarea cursurilor sau prezenta religioasa (aici exista desigur si varianta de mijloc si anume multiubitul somn pe bancile facultatii) dar si existenta unei perioade de foc, sesiunea, in care experienta studentului va fi testata, experienta care nu vizeaza niciuna dintre actiunile enumerate mai sus.
Este din timpuri legendare stiut faptul ca in era nefasta a sesiunii, indivizii care sunt direct vizati de aceasta perioada de timp ce poate oscila de la 2 la 4 saptamani (adica studentii) sunt oarecum obligati sa nu isi paraseasca cuibusorul de nebunii, metaforic numit astfel datorita exploziei de sinapse cauzata de muntii de cursuri, cearceafurile de teme si, in cazul celor foooarte ghinionisti, lipsei curentului pe o perioada limitata (dar nu prea) de timp. (Da, ultima parte se refera la anumiti stundenti care sunt din Focsani, de sex feminin, anul I la ASE).
Cu alte cuvinte, daca ai luni examen la finante atunci mami stai in casa si inveti pana iti fac neuronii revolutie.
Asta in teorie.
In practica, stim cu totii, atat cercetatorii britanici cat si studentii, indiferent de origine, cum sta treaba, acestia din urma uniti fiind sub glasul binecunoscut al imnului scandat la unison: "N-am rosii."
Exemplu pertinent: sa zicem, ipotetic desigur, ca o anume studenta in anul I are in 2 zile examen laa.. sa spunem de amorul exemplului, finante. Se trezeste matinal pe la orele 15:12, mananca vreo ora, mai barfeste cu colega de apartament vreo ora, se mai invarte prin casa, se face ceasul 18. Acesta este momentul crucial cand studenta in cauza isi deschide cursurile si incepe sa invete pagina de blog si incepe sa scrie.
Apogeul tristetii - ar spune unii, dar nu chiar. Acest moment idilic se atinge abia in clipa in care studenta iese din examen cu un gand bine plantat in minte: “pentru urmatorul ma apuc sa invat mai din timp”.
Siii iata, acesta este ciclul vietii de student.
Acum chiar ar fi cazul sa ma apuc de invatat. Dar mai intai tre’ sa mananc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu